Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Arven

Produceret i:
Sverige, Danmark, Norge 2003

Længde:
116 min.

Set:
i biografen 09-03-2003

Anmeldelse læst:
2016 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Arven

Anden del af Per Flys trilogi er næsten på højde med forgængeren "Bænken", men helt så gribende bliver Arven dog aldrig. Det skyldes måske, at konflikterne hører til i kategorien luksusproblemer. Dramaet er unægteligt noget mere hjerteskærende i "Bænken", hvor hovedpersonen spillet af Jesper Christensen er helt nede og skrabe bunden.
   Mens "Bænken" skildrer bunden af samfundet, foregår Arven blandt Danmarks lille overklasse. Christian Borch Møller har egentlig skabt sig en lykkelig tilværelse i Stockholm som velrenommeret restauratør med den smukke og talentfulde skuespillerinde Maria ved sin side. Han har lagt hundrede af kilometer mellem sig og sin familie, men det spiller ingen rolle, da hans far dør for egen hånd.
   Familien Borch Møller ejer et stålvalseværk med hundredevis af ansatte. Christian føler naturligvis en vis forpligtelse til at overtage firmaets ledelse for at redde den synkende skude. Ifølge hans dominerende og handlekraftige mor Annelise er der ingen andre end ham, der kan, heller ikke svigersønnen Ulrik. Som en anden kongesøn føler Christian sig tvunget til at overtage tronen. Det får store konsekvenser for hans ægteskab, for Maria har forståeligt nok svært ved at se det rimelige i, at de skal tage afsked med deres gode liv i Stockholm og at hun må opgive karrieren.
   Det er lidt problematisk, at det er så svært at føle med hovedpersonen, fordi han i størstedelen af filmen er følelsesmæssigt tilknappet. Det er langt nemmere at identificere sig med Maria, der registrerer den gradvise forandring i Christian. Til sidst går hun fra ham, hvorefter han finder en ny kvinde, der er indforstået med spillets regler. Han har dog betalt den højeste pris: sin menneskelighed.

Instrueret af:
Per Fly

Manuskript af:
Per Fly, Kim Leona, Mogens Rukov og Dorte Høgh.

Medvirkende:
Ulrich ThomsenChristoffer Borch Møller
Ghita NørbyAnnelise Borch Møller
Lars BrygmannUlrik
Lisa WerlinderMaria
Karina SkandsBenedikte
Peter SteenNiels
Jesper ChristensenHolger Andersen
Ulf PilgaardAksel Borch Møller
Dick KaysøJens Mønsted
Diana AxelsenAnnika

 

De 20 højest vurderede film:
L. A. Confidential
Picnic at Hanging Rock
Rebel Without a Cause
The Purple Rose of Cairo
Twelfth Night, or What You Will
Barbara
Brassed Off
The Full Monty
Portrait of a Lady
The English Patient
Out of Sight
Face/Off
Cactus Flower
Hopscotch
Back to the Future
The Long Kiss Goodnight
The Big Lebowski
Titanic
Festen
Carne tremula


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk