Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Far from Heaven

Produceret i:
USA 2002

Længde:
107 min.

Set:
i biografen 13-02-2003

Anmeldelse læst:
3310 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 7 ud af 8...
 (7.0/1)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Far from Heaven

Far from Heaven er et bevægende og tankevækkende drama om en ung husmor Cathy Whitaker, hvis trygge tilværelse i en pæn forstad i midten af 1950'erne pludselig styrter sammen.
   Korthuset begynder at vakle, da Cathys hårdtarbejdende ægtemand Frank tilstår, at han er tiltrukket af mænd. Cathy havde nok anet, at deres forhold ikke var helt efter bogen, men valgte at ignorere det. Familien prøver længe at holde facaden, men i længden er Frank ikke i stand til at undertrykke sin homoseksualitet.
   I sin ensomhed og desperation indleder Cathy et venskab med den sorte gartner Raymond, der som den eneste synes at forstå hende. Der er dog ikke noget, der kan sætte sindene i kog som, at en hvid kvinde omgås en sort mand. Så kan de kalde det venskab nok så meget!
   Cathy oplever, hvordan hykleri og fordomme lever i bedste velgående i den verden, hun troede var sin. Selv hendes bedste veninde vender ryggen til hende, da Cathy betror sig til hende.
   Far from Heaven er en hilsen til Hollywood-instruktøren Douglas Sirks melodramer fra 1950'erne, som eftertiden har set som mere end bare harmløs underholdning, for Sirks film rummer en skjult samfundskritik under den pletfrie fernis. I lighed med sit forbillede afslører Todd Haynes middelklassen som overfladisk, fordomsfuld, smålig og hyklerisk. De velkomponerede og stiliserede billeder, som der er kælet for ned til mindste detalje, afspejler det på overfladen harmoniske og perfekte småborgerliv. Gradvist kommer form og indhold dog på kollisionskurs, som de grimme sider af det amerikanske samfund viser deres ansigt.

Instrueret af:
Todd Haynes

Manuskript af:
Todd Haynes.

Medvirkende:
Julianne MooreCathy Whitaker
Dennis QuaidFrank Whitaker
Dennis HaysbertRaymond Deagan
Patricia ClarksonEleanor Fine
Viola DavisSybil
James RebhornDr. Bowman
Celia WestonMona Lauder

 

Jeres 20 favoritter:
Where Eagles Dare
2001: A Space Odyssey
Ladyhawke
The Full Monty
Twelfth Night, or What You Will
Y tu mamá también
The Phantom of the Opera
Emma
Picnic at Hanging Rock
Pearl Harbor
The Lord of the Rings: The Two Towers
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
North by Northwest
Batman Begins
Harry Potter and the Chamber of Secrets
The Magdalene Sisters
The Lord of the Rings: The Return of the King
Starship Troopers
Bridget Jones´s Diary
Shakespeare in Love


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk