Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Huit femmes

Også kendt som:
8 Women

Produceret i:
Frankrig, Italien 2001

Længde:
103 min.

Set:
i biografen 29-12-2002

Anmeldelse læst:
986 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

8 kvinder

8 kvinder er en vittig komedie, der både er en parodi på og en hyldest til så forskellige klassiske genre som musicalen og mordmysteriet.
   Sneen falder, og den store afsidesliggende villa tager sig meget idyllisk ud, men indenfor er stemningen unægtelig en anden. Otte kvinder er spærret inde, efter at husets herre Marcel er blevet fundet myrdet. Det viser sig efterhånden, at alle de tilstedeværende har et motiv til forbrydelsen. Det gælder både Marcels svigermor Mamy, hans kone Gaby, hans svigerinde Augustine, tjenestepigerne Louise og Chanel, døtrene Suzon og Catherine samt hans søster Pierrette. Da man selv prøver at opklare mordet, vælter skeletterne ud af skabet, godt nok kun i symbolsk forstand, men alligevel. Intet er, hvad det ser ud til.
   Med jævne mellemrum bryder en af kvinderne ud i sang, og hvor mærkeligt det end kan lyde, er dette element ganske godt integreret i filmen. Naturligt er det måske ikke, men det er heller ikke normalen i denne ekstremt stiliserede film. Instruktøren Francois Ozon har på ingen måde søgt at skjule, at filmen er baseret på et teaterstykke. For eksempel er hele handlingen henlagt til huset, og de få udendørsscener er tydeligvis optaget i kulisser. Til gengæld er der virkelig kælet for farvesammensætning og tekstur i dekorationerne og kostumerne. Heller ikke i persontegningen er der tilstræbt realisme, for alle filmens kvinder uden undtagelse fremstår som temperamentsfulde og beregnende furier.
   Stiliseringen er med til at give filmen et præg af overfladiskhed, som den ikke kan sige sig fra for, og den er glemt det minut, man træder ud af biografen, men i biografens mørke er handlingen konstant overraskende, og billedsiden en fryd for øjet.

Instrueret af:
Francois Ozon

Manuskript af:
Francois Ozon i samarbejde med Marina de Van efter et skuespil af Robert Thomas.

Medvirkende:
Danielle DarrieuxMamy
Catherine DeneuveGaby
Isabelle HuppertAugustine
Emmanuelle BéartLouise
Fanny ArdantPierrette
Virginie LedoyenSuzon
Firmine RichardMadame Chanel
Ludivine SagnierCatherine

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk