Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Panic Room

Produceret i:
USA 2002

Længde:
112 min.

Set:
på DVD 21-12-2002

Anmeldelse læst:
4248 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Panic Room

Panic Room er en effektiv og klaustrofobisk spændingsfilm, der dog ikke hæver sig over gennemsnittet på trods af David Finchers evner som billedmager. Dertil er David Koepps manuskript for ordinært.
   Nyligt fraskilte Meg Altman og hendes datter Sarah finder et drømmehus i New York, et ældre, luksuriøst byhus i flere etager. Huset er desuden forsynet med et "panic room", et hemmeligt og uigentrængeligt rum, hvorfra man kan overvåge resten af huset, hvis der skulle komme ubudne gæster.
   Hverken Meg eller Sarah havde drømt om, at de ville været tvunget til at søge tilflugt i panikrummet allerede på den første nat i deres nye hjem, men Meg ser ingen anden udvej, da indbrudstyvene Burnham, Raoul og Junior pludselig står i deres stue. "Gæsterne" har ikke heldet med sig, for de tror, at huset er tomt, og det, de leder efter, befinder sig i det aflåste og forsejlede rum. Der kan de ikke komme ind, så på sindig vis skal de have lokket husets forskræmte beboere ud af rummet.
   Natten tærer hårdt på alles nerver. Meg og Sarah er afskåret fra omverdenen, så hvordan skal de kunne få hjælp? Endnu værre er det, at Sarah lider af sukkersyge og ikke har adgang til sin insulin. Udenfor begynder Burnham, Raoul og Junior at gå hinanden på nerverne, for de er på ingen måde enige om, hvordan situationen skal tackles.
   Raouls figur kunne man godt have undværet, for den stereotype rolle som sadistisk galning er medvirkende til at gøre filmen ubehagelig og unødig voldelig. Det kommer tydeligst frem i det voldsomme slutopgør, der ligner noget, vi har set før. Filmens stemningsfulde set-up lover andet og mere end banalt selvtægtsdrama.

Instrueret af:
David Fincher

Manuskript af:
David Koepp.

Medvirkende:
Jodie FosterMeg Altman
Forest WhitakerBurnham
Dwight YoakamRaoul
Jared LetoJunior
Kristen StewartSarah Altman
Ann MagnusonLydia Lynch
Patrick BauchauStephan Altman
Paul Schulzebetjent Keeney
Andrew Kevin Walkersøvnig nabo
Ian BuchananEvan Kurlander

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Hans Zimmer
Harrison Ford
Alan Silvestri
Steven Spielberg
George Clooney
Hugo Weaving
Clint Eastwood
Ewan McGregor
Viggo Mortensen
Sean Connery
Elijah Wood
Orlando Bloom
Danny Elfman
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Stephen King
Jean-Claude van Damme


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk