Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Insomnia

Produceret i:
USA 2002

Længde:
116 min.

Set:
i biografen 17-11-2002

Anmeldelse læst:
3197 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Insomnia

Hollywood ynder at genindspille europæiske kassesuccesser, men det falder alt for sjældent heldigt ud. Insomnia er dog en undtagelse. Der er kommet en intelligent og foruroligende psykologisk krimi ud af den amerikanske version af den norske film, der bærer samme navn.
   Handlingen er henlagt til den lille flække Nightmute i det øde Alaska. Byen er blevet rystet af et mord på en skolepige. Det lokale politi kan ikke selv klare opgaven, så der bliver sendt bud efter to drabseksperter fra Los Angeles, den erfarne Will Dormer og hans yngre makker Hap Eckhart.
   Det er ikke noget tilfælde, at Dormer har fået opgaven, for i Los Angeles er jorden så småt begyndt at brænde under hans fødder. Afdelingen for interne anliggender er begyndt at grave efter smuds i Dormers sager. Den retskafne Hap Eckhart er parat til at vidne, og det kan blive begyndelsen til enden for Dormer.
   Under en politiaktion kommer det til skududveksling mellem morderen og politiet, hvor Dormer kommer til at skyde sin makker, mens morderen slipper væk i tågen. I panik manipulerer Dormer med sandheden, idet han sletter sine spor og beskylder den undvegne for mordet.
   Men var det et uheld eller var der et gran af overlæg? Det spørgsmål stiller Dormer sig selv igen og igen i de lange lyse nætter, hvor han ligger søvnløs.
   Kriminalgåden står selvfølgelig centralt i historien, men hovedtemaet er Dormers moralske rutchetur, og det afspejles også i filmens knugende stemning. Dormer vikles længere og længere ind i et net af løgne og bedrag, så hans korupte sjæl til sidst bringer endnu flere mennesker i fare. Morderen kender jo sandheden om Hap Eckharts død - og han er parat til at bruge sin viden.

Instrueret af:
Christopher Nolan

Manuskript af:
Hillary Seitz efter filmen "Insomnia" instrueret af Erik Skjoldbjærg og skrevet af Nikolaj Frobenius og Erik Skjoldbjærg.

Medvirkende:
Al PacinoWill Dormer
Robin WilliamsWalter Finch
Hilary SwankEllie Burr
Maura TiereyRachel Clement
Martin DonovanHap Eckhart
Nicky KattFred Duggar
Jonathan JacksonRandy Stetz
Paul DooleyChief Charles Nyback

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Harrison Ford
Ben Affleck
Hans Zimmer
Alan Silvestri
Steven Spielberg
George Clooney
Clint Eastwood
Sean Connery
Hugo Weaving
Ewan McGregor
Viggo Mortensen
Danny Elfman
Meg Ryan
Elijah Wood
Orlando Bloom
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Stephen King
Jean-Claude van Damme


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk