Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Wilbur begår selvmord

Også kendt som:
Wilbur Wants to Kill Himself

Produceret i:
Danmark 2002

Længde:
105 min.

Set:
i biografen 10-11-2002

Anmeldelse læst:
912 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Wilbur begår selvmord

Wilbur begår selvmord er den usentimentale titel på Lone Scherfigs første film efter kæmpesuccessen "Italiensk for begyndere", og filmen kan godt leve op til forventningerne.
   Wilbur er en ung, livstræt fyr, der helt vanemæssigt forsøger at gøre en ende på sit eget liv, men det lykkes aldrig for ham. Det skyldes overvejende hans storebror Harbour, der altid har taget ansvaret på sine skuldre uden klynkeri. Gang på gang bliver han Wilburs redning, men det kan kun være et spørgsmål om tid, for det går galt.
   Der er ikke meget at råbe hurra for i de to brødres liv. De har godt nok arvet farens antikvariat, men det er på falittens rand. Én af butikkens faste leverandører er Alice, der gør rent på hospitalet, hvor hun finder brugte bøger. Alice, der er alenemor for Mary, har ikke styr på noget som helst, så da Harbour både tilbyder hende hus- og hjerterum, siger hun ikke nej tak. Wilbur, som Harbour har ladet flytte ind efter det hundredesyttende selvmordsforsøg, bliver en del af denne lille familie, og efterhånden får han mere smag for livet - og uheldigvis også for Alice.
   Det er skæbnens ironi, at det er Wilburs bror, der får stillet diagnosen kræft. Harbor bliver indlagt på hospitalet, og pludselig står Wilbur for første gang i sit liv med ansvaret for andre end sig selv. Det kommer til at betyde en omvæltning af hans liv og hans forhold til livet.
   Lone Scherfig og hendes medforfatter Anders Thomas Jensen formår at balancere på knivsæggen mellem tragedie og komedie. Wilbur begår selvmord beskæftiger sig med viljen til livet eller mangel på samme, og på trods af sygdom og død ender filmen i et optimistisk toneleje.
   Ligesom en række andre danske film fra det seneste halve årti foregår Wilbur begår selvmord også i intimsfæren, men selv om tonen, humoren og temaerne er umiskendelig danske, kan Lone Scherfig takke Glasgow og de skotske skuespillere for filmens helt særlige charme og særpræg.

Instrueret af:
Lone Scherfig

Manuskript af:
Lone Scherfig og Anders Thomas Jensen.

Medvirkende:
Jamie SivesWilbur
Adrian RawlinsHarbour
Shirley HendersonAlice
Mads MikkelsenHorst
Julia DavisMoira
Lisa McKinleyMary

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk