Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Bourne Identity

Produceret i:
USA, Tyskland 2002

Længde:
118 min.

Set:
i biografen 26-10-2002

Anmeldelse læst:
9756 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...
 (6.0/1)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Andre film i "Bourne"-serien:
The Bourne Supremacy
  (Bourne duellen)
 

Manden uden navn

Manden uden navn er en effektiv spændingsfilm, der fanger ens interesse allerede fra første færd, da en mand bliver hevet op af havet af besætningen på en italiensk fiskekutter. Han er mere død end levende, men selv om han oven i købet er blevet skudt, overlever han.
   Manden lider af hukommelsestab i sådan en grad, at han ingen anelse har om, hvem han er. Det eneste, han har at gå efter, er nummeret på en schweizisk konto, som man finder indopereret under huden på ham. Derfor går turen til Schweiz, hvor han finder ud af, at han angiveligt er Jason Bourne og bor i Paris, men bankboksens øvrige indhold tyder på, at Jason Bournes problemer ikke er væk. Snart har han da også både politi og agenter i hælene, og deres hensigter er bestemt ikke fredelige. Jason betaler en ung tysk kvinde Marie for at køre ham fra Schweiz til Paris, men forfølgerne er ikke sådan at ryste af.
   En lignende præmis finder man i Renny Harlins "The Long Kiss Goodnight" med Geena Davis som agenten, der er uvidende om sin egen identitet. Det er manden uden navn også, og ligesom i "The Long Kiss Goodnight" er der både stille humor og spænding at hente i de scener, hvor han langsomt finder ud af, at hans evner vist ikke er helt almindelige.
   Historien er ikke til at få helt rede på, men det er vist heller ikke meningen. Det centrale er, at Jason Bourne skal udslettes for enhver pris, for han er et levende bevis på både en mislykkedes operation og et fejlslagent medicinsk eksperiment foretaget af CIA med nogle af deres bedste agenter som forsøgskaniner. Nu har Bournes kolleger fået den opgave at dræbe en af deres egne.
   Matt Damon er en sympatisk og menneskelig helt, og Franka Potente, der slog igennem i "Lola Rennt", er troværdig som moderne centraleuropæisk kvinde.

Instrueret af:
Doug Liman

Manuskript af:
Tony Gilroy og William Blake Herron efter en roman af Robert Ludlum.

Medvirkende:
Matt DamonJason Bourne
Franka PotenteMarie Kreutz
Chris CooperTed Conklin
Clive OwenCIA-agent
Brian CoxWard Abbott
Julia StilesNicolette
Gabriel MannDanny Zorn

 

Jeres 20 favoritter:
Picnic at Hanging Rock
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
North by Northwest
Harry Potter and the Chamber of Secrets
The Magdalene Sisters
Batman Begins
The Lord of the Rings: The Return of the King
Starship Troopers
Ladyhawke
Where Eagles Dare
2001: A Space Odyssey
Twelfth Night, or What You Will
Y tu mamá también
The Full Monty
The Phantom of the Opera
Emma
The Lord of the Rings: The Two Towers
Pearl Harbor
Bridget Jones´s Diary
Mulholland Dr.


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2021 filmdatabase.dk