Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Bourne Identity

Produceret i:
USA, Tyskland 2002

Længde:
118 min.

Set:
i biografen 26-10-2002

Anmeldelse læst:
9753 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...
 (6.0/1)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Andre film i "Bourne"-serien:
The Bourne Supremacy
  (Bourne duellen)
 

Manden uden navn

Manden uden navn er en effektiv spændingsfilm, der fanger ens interesse allerede fra første færd, da en mand bliver hevet op af havet af besætningen på en italiensk fiskekutter. Han er mere død end levende, men selv om han oven i købet er blevet skudt, overlever han.
   Manden lider af hukommelsestab i sådan en grad, at han ingen anelse har om, hvem han er. Det eneste, han har at gå efter, er nummeret på en schweizisk konto, som man finder indopereret under huden på ham. Derfor går turen til Schweiz, hvor han finder ud af, at han angiveligt er Jason Bourne og bor i Paris, men bankboksens øvrige indhold tyder på, at Jason Bournes problemer ikke er væk. Snart har han da også både politi og agenter i hælene, og deres hensigter er bestemt ikke fredelige. Jason betaler en ung tysk kvinde Marie for at køre ham fra Schweiz til Paris, men forfølgerne er ikke sådan at ryste af.
   En lignende præmis finder man i Renny Harlins "The Long Kiss Goodnight" med Geena Davis som agenten, der er uvidende om sin egen identitet. Det er manden uden navn også, og ligesom i "The Long Kiss Goodnight" er der både stille humor og spænding at hente i de scener, hvor han langsomt finder ud af, at hans evner vist ikke er helt almindelige.
   Historien er ikke til at få helt rede på, men det er vist heller ikke meningen. Det centrale er, at Jason Bourne skal udslettes for enhver pris, for han er et levende bevis på både en mislykkedes operation og et fejlslagent medicinsk eksperiment foretaget af CIA med nogle af deres bedste agenter som forsøgskaniner. Nu har Bournes kolleger fået den opgave at dræbe en af deres egne.
   Matt Damon er en sympatisk og menneskelig helt, og Franka Potente, der slog igennem i "Lola Rennt", er troværdig som moderne centraleuropæisk kvinde.

Instrueret af:
Doug Liman

Manuskript af:
Tony Gilroy og William Blake Herron efter en roman af Robert Ludlum.

Medvirkende:
Matt DamonJason Bourne
Franka PotenteMarie Kreutz
Chris CooperTed Conklin
Clive OwenCIA-agent
Brian CoxWard Abbott
Julia StilesNicolette
Gabriel MannDanny Zorn

 

De 20 mest omdiskuterede film:
Pirates Of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Matrix
Harry Potter and the Philosopher's Stone
K-19
American History X
Pearl Harbor
Three Kings
The Waterboy
The Horse Whisperer
Dogville
Blinkende lygter
Identity
Road to Perdition
Star Wars Episode II: Attack of the Clones
Hannibal
U Turn
Heartbreak Ridge
The Lord of the Rings: The Two Towers


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2021 filmdatabase.dk