Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Monster's Ball

Produceret i:
USA 2001

Længde:
111 min.

Set:
i biografen 14-09-2002

Anmeldelse læst:
6171 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...
 (7.3/3)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Monster's Ball

Monster's Ball er et nådesløst og medrivende drama, der indbragte Halle Berry en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle.
   Filmen foregår i en provinsby i sydstaten Georgia, hvor man stadig har for vane at henrette forbrydere i den elektriske stol. Den næste for tur er Lawrence Musgrove, der er prototypen på en dødsdømt: ung, sort og fattig. Han efterlader sig en kone og en overvægtig teenagesøn. Enken Leticia kæmper med næb og klør mod at blive smidt ud af sit hjem, men hendes lidelser er langt fra ovre.
   Da alt ser håbløst ud, sker det, at hun møder Hank. Han er godt nok erklæret racist, men ligesom Leticia er han også derude, hvor han næsten ikke kan bunde. Hanks følsomme voksne søn Sonny har begået selvmord, fordi hans far ikke elskede ham.
   Ved fælles hjælp trækker Leticia og Hank sig op ved håret. Deres forhold har ikke gode vilkår, men de har begge behov for trøst og kærlighed. Hank har ikke tilladt sig selv at have følelser for sin søn, så derfor er han ikke i stand til at sørge, men ved at betragte Leticia indser han sin uformåenhed som far. Den hyperfølsomme Leticia er ved at gå til i sorg, men gennem Hank erfarer hun, at man godt kan komme videre. Selv i slutningen, da hun finder ud af, at Hank er en af de fængselsvagter, der var med til at henrette hendes mand, bliver det antydet, at hun evner at se fremad.
   Der er altså rigeligt med stof til et ægte melodrama, men instruktøren Marc Fostes diskrete instruktion lægger låg på de voldsomme følelsesudladninger. Derfor er det mere rammende at kalde filmen et kammerspil, et gribende et af slagsen.

Instrueret af:
Marc Forster

Manuskript af:
Milo Addica og Will Rokos.

Medvirkende:
Halle BerryLeticia Musgrove
Billy Bob ThorntonHank Grotowski
Peter BoyleBuck Grotowski
Heath LedgerSonny Grotowski
Sean CombsLawrence Musgrove

 

De 20 lavest vurderede film:
Reptilicus
Enemy of My Enemy
Min farmors hus
Feeling Minnesota
Glitter
At the Circus
Tuff Turf
The Pink Panther Strikes Again
The King and I
Grease 2
The Andromeda Strain
Wolfen
Bean
Housekeeping
Easter Parade
Goodbye, Mr. Chips
Bus Stop
Heartbreak Ridge
The Brothers Karamazov
Kuffs


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk