Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Murder by Numbers

Produceret i:
USA 2002

Længde:
120 min.

Set:
i biografen 29-08-2002

Anmeldelse læst:
4441 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Iskoldt mord

Murder by Numbers er en spændende krimi, men ligefrem original kan man ikke kalde den, for den bruger løs af genrens klicheer, ikke mindst i den dramatiske finale.
   Filmens historie er inspireret af den autentiske retssag om to unge mænd fra velhavende familier, Leopold og Loeb, der i 1924 begik et tilsyneladende meningsløst mord. Deres eneste grund til at dræbe var at vise, at de kunne gøre det, og at moral er relativ. Også andre filmskabere har i tidens løb fået øje på historiens potentiale, for eksempel Hitchcock i den teateragtige "Rebet" og Richard Fleischer i "Compulsion".
   I Murder by Numbers spiller Sandra Bullock den skrappe, men psykisk plagede kriminalbetjent Cassie Mayweather, der forsøger at opklare et bestialsk mord. Morderne er to afsporede gymnasieknægte, den selvsikre Richard og den indadvendte Justin, hvis rige forældre har overladt drengene til sig selv. De er kommet ud på en moralsk glidebane, for de begår mordet for sjov, og de muntrer sig med at lægge falske spor ud til politiet.
   Cassie er dog ikke sådan at bide skeer med. Hun fornemmer, at noget ikke stemmer, men med undtagelse af sin nye makker Sam Kennedy får hun ikke meget opbakning fra sit bagland. Det hjælper heller ikke hendes sag, at hendes to mistænkte har indflydelsesrige forbindelser, og at hun desuden døjer med store personlige problemer i forsøget på at fortrænge en grum fortid.

Instrueret af:
Barbet Schroeder

Manuskript af:
Tony Gayton.

Medvirkende:
Sandra BullockCassie Mayweather
Ryan GoslingRichard Haywood
Michael PittJustin Pendleton
Ben ChaplinSam Kennedy
Agnes BrucknerLisa Mills
Christopher PennRay
R. D. CallRod Cody

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk