Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Unfaithful

Produceret i:
USA 2002

Længde:
123 min.

Set:
i biografen 22-06-2002

Anmeldelse læst:
4770 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Unfaithful

Man kan hurtigt få bange anelser, når man ser, at instruktøren Adrian Lyne har drejet en film med titlen Unfaithful, som har hunken Olivier Martinez, smukke Diane Lane og det aldrende sexsymbol Richard Gere i hovedrollerne. Lyne har nemlig tidligere instrueret glatte, erotiske film som "9 1/2 uge" og "Farligt begær". Unfaithful har dog ikke meget til fælles med disse film, for det er faktisk et sobert og rimeligt afdæmpet psykologisk drama om utroskab og - i dette tilfælde - dens ret så voldsomme konsekvenser. Olivier Martinez er måske nok en stereotypisk fransk elsker, men både Diane Lane og Richard Gere er meget troværdige som ægteparret.
   Edward Sumner har sit eget firma, og familien er så velstillet, at hans kone Connie kan være hjemmegående og passe sønnen Charlie, hjemmet og engagerer sig i velgørende formål. Edward og Connie er glade for hinanden, så måske er det af kedsomhed, at Connie modstræbende indlader sig på en affære med en yngre franskmand, Paul Martel, som hun møder tilfældigt.
   Unfaithful viser, hvorledes utroskaben langsomt undergraver parforholdet for til sidste at drive manden så langt ud i jealousi, at han foretager en frygtelig handling, der for altid vil mærke den lille familie. Det sidste billede antyder, at selv om parret ønsker at starte på en frisk, er det umuligt for dem at glemme. Den grumme og knuende slutning bærer tydeligt præg af, at filmens manuskript er baseret på en film af Claude Chabrol. Det er sjældent, at amerikanske remakes er så vellykkede som denne.

Instrueret af:
Adrian Lyne

Manuskript af:
Alvin Sargent og William Boyles Jr. efter filmen "La femme infidèle" af Claude Chabrol.

Medvirkende:
Diane LaneConnie Sumner
Richard GereEdward Sumner
Erik Per SullivanCharlie Sumner
Olivier MartinezPaul Martel
Chad LoweBill Stone
Kate BurtonTracy
Margaret ColinTracy

 

De 20 lavest vurderede film:
Reptilicus
Enemy of My Enemy
Min farmors hus
Feeling Minnesota
Glitter
At the Circus
Tuff Turf
The Pink Panther Strikes Again
The King and I
Grease 2
The Andromeda Strain
Wolfen
Bean
Housekeeping
Easter Parade
Goodbye, Mr. Chips
Bus Stop
Heartbreak Ridge
The Brothers Karamazov
Kuffs


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk