Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Finding Forrester

Produceret i:
USA, Canada 2000

Længde:
136 min.

Set:
på DVD 31-05-2002

Anmeldelse læst:
5933 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Finding Forrester

Finding Forrester er et sympatisk og underholdende drama, der til forveksling ligner Gus van Sants "Good Will Hunting" fra 1997. Også Finding Forrester handler om en ung fyr, der gemmer på et usædvanligt talent, og ligesom i "Good Will Hunting" er det nære forhold mellem knægten og hans mentor også i centrum. Der er altså ikke meget nyt under solen.
   I en sort ghetto i bydelen the Bronx, New York går den 16-årige Jamal i gymnasiet. Han udmærker sig som basketballspiller, men som mange af sine venner gør han kun en halvhjertet indsats i de boglige fag. De boglige evner skaber nemlig ikke respekt i de kredse, Jamal færdes i. I de obligatoriske tests opnår Jamal dog så bemærkelsesværdige resultater, at han bliver tilbudt en friplads på en privatskole.
   Jamal er en minoritet på skolen, der er befolket af hvide fra velstående familier. Han får dog hurtigt en ven i den søde Claire Spence. Jamal får også støtte fra en uventet kant. Han har nemlig truffet en ældre eneboer og forfatter, som har fattet interesse for Jamals skriverier. Eneboeren er noget brysk og svær at komme ind på livet af, men han vil nødig se Jamals potentiale gå til spilde, så han begynder at vejlede den unge fyr.
   Først sent opdager Jamal, at hans lærermester er ingen ringere end den berømte forfatter William Forrester, der trak sig helt tilbage efter at have skrevet et af det 20. århundredes hovedværker. Da Jamal bliver anklaget for plagiat, er Forrester den eneste, der kan sige god for ham. Spørgsmålet er dog, om Forrester er villig til at opgive sin stilfærdige anonyme tilværelse.
   Den sidste krølle på handlingen føles overflødig, for filmen er lang nok i forvejen og på det tidspunkt har den sagt, hvad den ville sige. Det minder i betænkelig grad om den rene følelsesmanipulation.

Instrueret af:
Gus Van Sant

Manuskript af:
Mike Rich.

Medvirkende:
Sean ConneryWilliam Forrester
Rob BrownJamal Wallace
F. Murray AbrahamProfessor Robert Crawford
Anna PaquinClaire Spence
Busta RhymesTerrell
April GraceMs Joyce
Michael NouriDr. Spence
Matt MalloyBradley
Matt DamonSanderson

 

De 20 højest vurderede film:
L. A. Confidential
Picnic at Hanging Rock
Rebel Without a Cause
The Purple Rose of Cairo
Twelfth Night, or What You Will
Barbara
Brassed Off
The Full Monty
Portrait of a Lady
The English Patient
Out of Sight
Face/Off
Cactus Flower
Hopscotch
Back to the Future
The Long Kiss Goodnight
The Big Lebowski
Titanic
Festen
Carne tremula


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk