Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Believer

Produceret i:
USA 2001

Længde:
98 min.

Set:
i biografen 18-05-2002

Anmeldelse læst:
5550 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

The Believer

The Believer er et intenst og fængslende drama om en ung jøde, Danny Balint, der er nynazist. Danny vil ikke kendes ved sin jødiske herkomst, for han er led og ked af jødernes offerrolle, så ingen af hans nynazistiske bekendte kender sandheden. Hellere bøddel end offer synes at være hans motto.
   Da de borgerlige intellektuelle fascister Lina Moebius og Curtis Zampf møder Danny, får de straks øje på hans åbenlyse intelligens. De ser en mulighed for at bruge hans argumentationsevner i deres politiske kamp, også selv om de ikke umiddelbart sympatiserer med Dannys racehad. Ved samme lejlighed møder Danny også Lina Moebius' datter Carla, som han indleder et forhold til. Carla er lige så sammensat som Danny, men da hun finder ud af, at han er jøde, afviser hun ham ikke, men viser tværtimod voldsom interesse for den jødiske tro. Danny er heller ikke i stand til at frigøre sig fra sine rødder.
   Sammen med sine nynazistiske kammerater lægger Danny planer om at myrde en fremstående jøde og - da det mislykkes - at sprænge en bombe i en synagoge. Danny begynder dog at tvivle på sit forehavende efter et møde med nogle Holocaust-ofre, og da han genser nogle jødiske barndomsvenner, bliver den indre splittelse ubærlig. Desuden er hans identitet i overhængende fare for at blive afsløret. Derfor er der kun én udvej.
   The Believer er en barsk og intelligent film, der bringer adskillige interessante problemstillinger på bane uden at moralisere eller forenkle. Et andet aktiv er Ryan Gosling, der er umådeligt overbevisende som den antisemitiske jøde.

Instrueret af:
Henry Bean

Manuskript af:
Henry Bean efter en historie af Henry Bean og Mark Jacobson.

Medvirkende:
Ryan GoslingDanny Balint
Summer PhoenixCarla Moebius
Billy ZaneCurtis Zampf
Theresa RussellLina Moebius
A.D. MilesGuy Danielsen
Elizabeth ReaserMiriam
Dean StroberStuart
Henry BeanIlio Manzetti

 

De 20 højest vurderede film:
L. A. Confidential
Picnic at Hanging Rock
Rebel Without a Cause
The Purple Rose of Cairo
Twelfth Night, or What You Will
Barbara
Brassed Off
The Full Monty
Portrait of a Lady
The English Patient
Out of Sight
Face/Off
Cactus Flower
Hopscotch
Back to the Future
The Long Kiss Goodnight
The Big Lebowski
Titanic
Festen
Carne tremula


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk