Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
De største helte

Produceret i:
Danmark 1996

Længde:
90 min.

Set:
i biografen 25-11-1996

Anmeldelse læst:
1912 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

De største helte

Thomas Vinterberg betegner selv sin film som en roadmovie, men hvis man forstår ved roadmoviegenren, at personernes psykologi ændres undervejs, så er De største helte ingen roadmovie. Det overlever den nok også, for det er en dejlig film, som Vinterberg har lavet. Roadmoviegenren er bare blevet så populær, at bare der er en, der sætter sig ind i en bil, så bliver filmen straks udråbt til at være en roadmovie.
   De største helte er i stedet et tragisk, men humoristisk drama om bankrøveren Karsten, der udebliver fra fængslet efter et par dages orlov for at tage med sin nyfundne datter Louise med til Sverige. Louise er 12 år, da hendes mor synes, at hun skal have lov til at lære sin biologiske far at kende. Karsten og hans ven Peter tager Louise med i tivoli, og da de finder ud af, at Louise er ulykkelig derhjemme på grund af sin overbeskyttende stedfar Allan, fatter de en vild plan. Sammen skal trekøveret kører til Sverige, hvor Karsten og Peter har et par søde kærester. Karstens faderfølelse er altså for alvor vakt.
   Turen bliver en blanding af ferie og flugt. Karsten og Louise kommer ind på livet af hinanden, men hyggen forstyrres, da den psykopatiske Allan forfølger dem for at hente Louise hjem. Samtidig begynder politiet at få øjnene op for dem.
   Det er in i dansk film at fortælle om outsidere. Vinterbergs film er højst sandsynlig en af de bedste. Thomas Bo Larsen er i topform som skoddet Karsten, der mander sig op og bliver en af de største helte.

Instrueret af:
Thomas Vinterberg

Manuskript af:
Thomas Vinterberg og Bo hr. Hansen.

Medvirkende:
Thomas Bo LarsenKarsten
Ulrich ThomsenPeter
Mia Maria BachLouise
Bjarne HenriksenAllan
Paprika SteenLouises mor Lisbeth
Trine DyrholmPernille
Hella JoofEva

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk