Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Enemy at the Gates

Produceret i:
USA, England, Tyskland, Irland 2000

Længde:
131 min.

Set:
på DVD 06-09-2001

Anmeldelse læst:
5497 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Enemy at the Gates

Enemy at the Gates er en gammeldag, traditionel krigsfilm, der er lidt gumpetung. For eksempel taler de engelske skuespillere engelsk i rollerne som tyskere og russere. Til filmens plusside hører, at den ikke vælger side. Nok er der en helt, men hverken tyskere eller russere bliver fremstillet i et rosenrødt skær. Hvis amerikanerne havde haft en hovedrolle i slaget, ville filmen nok have faldet noget mindre objektiv ud.
  
   Filmen handler om slaget ved Stalingrad, men den giver ikke noget historisk overblik. I stedet fokuserer den på den unge russiske bondedreng, Vassili Zaitsev, der er en mere end habil skytte. Ved tilfældighedernes spil redder han en af sine overordnede, Danilov, der, viser det sig, arbejder ved pressetjenesten eller måske rettere sagt den russiske propagandamaskine. Han ser det hensigtsmæssige i at få skabt heltebilleder, som befolkningen og soldaterne kan beundre og forsøge at efterligne. Derfor bliver Vassili snigskytte, og de russiske medier gør bondedrengen til helt.
   Helterollen er dog farlig, for tyskerne vil for alt i verden demoralisere russerne, så derfor sender de mesterskytten major König til byen for at skyde Vassili. Samtidig med dette machoopgør forelsker Danilov og Vassili sig i samme kvinde, Tania, der både er veluddannet og smuk. Danilov må afmægtigt se på, at hun foretrækker Vassili, men kan han finde sig i det?
   Spinkle og drengede Jude Law er fuldstændig fejlcasted som bondedrengen Vassili. Her forventer man en bredskuldret bondetamp med grove træk og grove manerer, og så får man en blond yngling med fine træk og det smukkeste skoleengelsk. Den er lidt svær at sluge.

Instrueret af:
Jean-Jacques Annaud

Musik komponeret af:
James Horner

Manuskript af:
Alain Godard og Jean-Jacques Annaud inspireret af bøgerne "Enemy at the Gates" af William Craig og "Vendetta" af Derek Lambert.

Medvirkende:
Jude LawVassili Zaitsev
Joseph FiennesDanilov
Rachel WeiszTania
Bob HoskinsNikita Kruschchev
Ed Harrismajor König
Ron PerlmanKoulikov

 

Jeres 20 favoritter:
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
North by Northwest
Harry Potter and the Chamber of Secrets
The Magdalene Sisters
Batman Begins
Picnic at Hanging Rock
The Lord of the Rings: The Return of the King
Starship Troopers
Ladyhawke
Where Eagles Dare
2001: A Space Odyssey
Twelfth Night, or What You Will
Y tu mamá también
The Full Monty
Emma
The Phantom of the Opera
The Lord of the Rings: The Two Towers
Pearl Harbor
Bridget Jones´s Diary
Mulholland Dr.


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk