Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Save the Last Dance

Produceret i:
USA 2000

Længde:
112 min.

Set:
i biografen 27-06-2001

Anmeldelse læst:
4435 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Save the Last Dance

Save the Last Dance er en sober og troværdig ungdoms- og dansefilm, der nok har de rette meninger, men de bliver serveret uden bombastisk moraliseren. Desuden undgår filmen de stereotyper, som man finder i de fleste ungdomsfilm.
   Teenageren Sara drømmer om at blive optaget på den anerkendte balletskole Juilliard, men hun lægger drømmen på hylden, da hendes mor dør i en trafikulykke på vej til Saras optagelsesprøve. Sara flytter hjem til sin far i det belastede, overvejende sorte kvarter i det sydlige Chicago. Her lærer hun Derek at kende. Han introducerer hende for hip hop, en helt anderledes musikkultur, og han er samtidig med til at puste liv i hendes drøm igen. Sara og Dereks venskab udvikler sig til et harmonisk kærlighedsforhold, men de møder modstand fra omgivelserne. En hvid pige skal ikke tro, at hun kan løbe af med en af de få unge sorte mænd, der faktisk har med en fremtid foran sig. Det bliver for meget for Sara, som slår op med Derek i accept af, at et raceblandet forhold skaber for mange uoverstigelige problmer.
   Save the Last Dance tør at gribe fat i problemerne i de fattige, sorte storbyghettoer og vise det besværlige i forholdet mellem en sort og en hvid. Det hele går op i en højere enhed til sidst., hvor dansen kan ses som en forening af det sorte og det hvide danseudtryk, klassisk ballet og hip-hop.

Instrueret af:
Thomas Carter

Manuskript af:
Duane Adler og Cheryl Edwards.

Medvirkende:
Julia StilesSara Johnson
Sean Patrick ThomasDerek Reynolds
Kerry WashingtonChenille Reynolds
Fredro StarrMalakai
Terry KinneyRoy Johnson
Bianca LawsonNikki

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Hans Zimmer
Harrison Ford
Alan Silvestri
Steven Spielberg
George Clooney
Hugo Weaving
Clint Eastwood
Ewan McGregor
Viggo Mortensen
Sean Connery
Elijah Wood
Orlando Bloom
Danny Elfman
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Stephen King
Jean-Claude van Damme


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk