Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Unbreakable

Produceret i:
USA 2000

Længde:
122 min.

Set:
på DVD 26-06-2001

Anmeldelse læst:
21016 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...
 (4.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 4.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 4.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 4.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 4.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 4.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 4.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 4.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 4.5 ud af 8...Denne film er af 2 personer bedømt til i snit 4.5 ud af 8...
 (4.5/2)

Jeres kommentarer
Bjarke B.:
 Rigtig god film

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Unbreakable

Unbreakable kan godt minde lidt om Peter Weirs "Fearless", for i begge film overlever en mand mirakuløst fra en ulykke, mens alle andre dør.
   Til alles overraskelse overlever hovedpersonen David Dunn uden så meget som en skramme en katastrofal togulykke. Han bliver kort tid efter opsøgt af Elijah Price, der fortæller, at han går under øgenavnet Mr. Glass. Hans knogler brækker nemlig for et godt ord. Elijah har den teori, at David er hans modsætning, og han ser i David en parallel til de klassiske superhelte i de tegneserier, han samler på.
   Det er for så vidt fint nok, at helten er usårlig, men det er sværere at forholde sig til, at han også evner at se, om folk har begået eller vil begå forbrydelser. Herfra bliver historien simpelthen for mystisk og utroværdig til, at man kan engagere sig i dens hovedpersoner.
   Unbreakable er M. Night Shyamalans skuffende opfølger på successen "Den sjette sans". Instruktøren kan stadig skabe ganske særlige stemninger, og han kan kunsten at blande realisme og symbolsprog, men i længden bliver det for messiasagtigt og symboltungt. Resultatet er, at historien er meget tæt på at blive ufrivillig komisk.

Instrueret af:
M. Night Shyamalan

Musik komponeret af:
James Newton Howard

Manuskript af:
M. Night Shyamalan.

Medvirkende:
Bruce WillisDavid Dunn
Samuel L. JacksonElijah Price
Robin WrightAudrey Dunn
Spencer Treat ClarkJoseph Dunn
M. Night ShyamalanNarkohandler ved stadion
Charlayne WoodardElijahs mor

Kommentarer til denne film:
Fra Bjarke B.:

Bortset fra, at det virker som om Shyamalan har følt sig nødsaget til at påklistre en "Hold da op"-slutning som den i "Den Sjette Sans", så holder denne film hele vejen. Musikken og billederne er stemningsfulde, og historien rigtigt god - indtil altså de sidste 2-3 minutter.

Skrevet 23/05-2002 22:33

 

De 20 højest vurderede film:
L. A. Confidential
Picnic at Hanging Rock
Rebel Without a Cause
The Purple Rose of Cairo
Twelfth Night, or What You Will
Barbara
Brassed Off
The Full Monty
Portrait of a Lady
The English Patient
Out of Sight
Face/Off
Cactus Flower
Hopscotch
Back to the Future
The Long Kiss Goodnight
The Big Lebowski
Titanic
Festen
Carne tremula


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk