Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Dancer in the Dark

Produceret i:
Sverige, Danmark, Frankrig, Norge, Tyskland, Holland, Island 2000

Længde:
139 min.

Set:
i biografen 06-07-2000

Anmeldelse læst:
5136 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 6 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...
 (5.0/6)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Dancer in the Dark

Lars von Triers Dancer in the Dark handler om den ungarnske fabriksarbejderske Selma, der sammen med sin søn er emigreret til USA. Der arbejder hun hårdt for at tjene penge til en dyr øjenoperation til sønnen, der risikerer at blive blind, hvis han ikke bliver opereret i tide. Selma lider selv af den farlige øjensygdom, der med uhyggelig hast er ved at fratage hende synet.
   Lige da Selma er ved at have sparet nok penge sammen, bliver hun bedraget af sin nabo, den hidtil så flinke politimand Bill, der er kommet i økonomiske vanskeligheder. Under en konfrontation, hvor Selma kræver de stjålne penge tilbage, bliver Bill dræbt, hvorpå Selma bliver arresteret for koldblodigt mord, selv om intet kunne være mindre sandt. Selma bliver dømt til døden på grund af sit store hjerte og sin høje moral, og intet kan frelse hende.
   Når livet bliver for svært at bære søger Selma ind i sin egen drømmeverden, hvor alle danser og synger. På den måde slipper filmen for at skulle gå på kompromis med realismen, for musicalscenerne eksisterer reelt kun i Selmas hoved.
   Dancer in the Dark er både melodrama og musical, men den lykkes først og fremmest som moderne musical, fordi den tilfører nytænkning til en ellers meget traditionel genre. Musicalscenerne med Björks kraftfulde musik har den intense drive, som meget af historien mangler. Den ligner de fleste musicals ved at være en tynd kop te, hvis eneste formå i egenskab af melodrama er at få publikum til at bryde sammen i krampegråd til sidst. For nogen vil filmen utvivlsomt have den effekt, men jeg fandt manipulationen lidt for åbenbar og fandt desuden hovedpersonens hovedrystende naivitet og godhjertethed både irriterende og urealistisk.
   Triers visuelle stil med de kornede billeder og det bevægelige kamera er et oprør mod Hollywoods glansbilleder, som unægteligt er noget lækrere at se på. I betragtning af at filmen skal forestille at foregå i USA er rollebesætningen med de mange europæiske skuespillere med fede accenter også ret utraditionel. Jo, Trier er sgu sin egen.

Instrueret af:
Lars von Trier

Manuskript af:
Lars von Trier.

Medvirkende:
BjörkSelma Jezková
Catherine DeneuveKathy
David MorseBill
Peter StormareJeff
Joel GreyOldrich Novy
Cara SeymourLinda
Jean-Marc BarrNorman
Vincent PatersonSamuel
Siobhan FallonBrenda
Udo KierDr. Pokorny
Stellan Skarsgårdlæge
Paprika Steenkvinde på natholdet
Jens AlbinusMorty

 

De 20 højest vurderede film:
L. A. Confidential
Picnic at Hanging Rock
Rebel Without a Cause
The Purple Rose of Cairo
Twelfth Night, or What You Will
Barbara
Brassed Off
The Full Monty
Portrait of a Lady
The English Patient
Out of Sight
Face/Off
Cactus Flower
Hopscotch
Back to the Future
The Long Kiss Goodnight
The Big Lebowski
Titanic
Festen
Carne tremula


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk