Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Øen i Fuglegaden

Produceret i:
England, Danmark, Tyskland 1996

Længde:
107 min.

Set:
på TV 11-05-1998

Anmeldelse læst:
4162 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Øen i Fuglegaden

Med Øen i Fuglegaden rykker Søren Kragh-Jacobsen ind i rækken blandt internationale filminstruktører som for eksempel den danske kollega Bille August. Kragh-Jacobsen kan være tjent med resultatet.
   Filmen foregår i den jødiske ghetto i Warszawa i 1943, hvor drengen Alex bor med sin far og sin onkel. Med mellemrum bliver mænd, kvinder og børn ført bort til de ved ikke hvad. En dag bliver de sidste også ført bort under en storstilet aktion, men Alex familie iværksætter en undvigelsesmanøvre, så Alex kan flygte. Alex skal nu forsøge at klare sig i den mennesketomme ghetto, indtil hans far kommer tilbage og redder ham. Der lurer mange farer. For det første kommer Gestapo ved lejlighed tilbage for at opsnuse de få jøder, der har formået at gemme sig. For det andet er der kamp mellem de overlevende om det lidt mad og drikke, der er. Alex kan kun stole på sig selv og så sin kælemus Snow, så han ser sig selv som en anden Robinson Crusoe, en bog han elsker at læse.
   Filmens plus er dens poetiske og stemningsfulde billeder og den snigende uhygge, der melder sig i ruinerne af ghettoen. Desuden skal filmen have ros, fordi den åbner slutningen op. Det er mere problematisk, at så meget af handlingen er koncentreret om Alex ensomme færd. Dramaet dør i de perioder, hvor han er den eneste person af betydning. Hovedrolleindehaveren, debutanten Jordan Kiziuk, skal dog ikke lastes. Han passer perfekt ind i rollen.

Instrueret af:
Søren Kragh-Jacobsen

Manuskript af:
John Goldsmith og Tony Grisoni efter Uri Orlevs roman.

Medvirkende:
Jordan KiziukAlex
Patrick BerginAlex far Stefan
Jack Wardenonkel Baruch
Stefan Sauk?
Simon Gregor?
Lee Ross?
James Bolam?

 

De 20 lavest vurderede film:
Reptilicus
Enemy of My Enemy
Min farmors hus
Feeling Minnesota
Glitter
At the Circus
Tuff Turf
The Pink Panther Strikes Again
The King and I
Grease 2
The Andromeda Strain
Wolfen
Bean
Housekeeping
Easter Parade
Goodbye, Mr. Chips
Bus Stop
Heartbreak Ridge
The Brothers Karamazov
Kuffs


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk