Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
In the Name of the Father

Produceret i:
USA, England, Irland 1993

Længde:
133 min.

Set:
på video 05-03-2000

Anmeldelse læst:
8114 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 6.3 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 6.3 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 6.3 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 6.3 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 6.3 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 6.3 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 6.3 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 6.3 ud af 8...Denne film er af 4 personer bedømt til i snit 6.3 ud af 8...
 (6.3/4)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

In the Name of the Father

In the Name of the Father er en stærk og følelsesladet fortælling om nordireren Gerry Conlon, der sammen med tre andre bliver uretmæssigt anholdt, sigtet og dømt for et grusomt bombeattentat i London. Filmen baserer sig på den virkelige Gerry Conlons selvbiografi.
   Den unge, apolitiske og ikke særligt katolske Gerry ernærer sig ved småtyverier i Belfast i 70'erne, men hans fader Guiseppe sender ham over til tanten i London for at undgå, at sønnike får flere problemer med IRA. Den forbudte undergrundshær er træt af Gerry, fordi han uforvarende har bragt dem i fare ved mere end én lejlighed. Sammen med en bekendt, Paul Hill, som han møder på båden til England, flytter Gerry ind i et kollektiv i London og lever det ubekymrede hippieliv, men en dag er det slut.
   Gerry, Paul og to andre fra kollektivet bliver arresteret, tilbageholdt i en uge og til sidst presset og truet til at underskrive en tilståelse af et bombeattentat, de ikke har haft det mindste at gøre med. Også flere af Gerrys familiemedlemmer inklusiv hans fader bliver anklaget for medvirken under retssagen, der udvikler sig til en ren parodi. Alle de anklagede bliver kendt skyldige og får langvarige fængselsstraffe.
   Derefter handler filmen om, hvordan Gerry får mobiliseret sin styrke og får indset nødvendigheden af at kæmpe mod uretfærdigheden. Med hjælp fra advokaten Gareth Peirce når han sit mål. I 1989 bliver han kendt uskyldig.
   Filmen sprutter af harme og indignation og holder da også dampen det meste af tiden bortset fra fængselsdelen, der er unødvendigt lang.

Instrueret af:
Jim Sheridan

Manuskript af:
Terry George og Jim Sheridan efter Gerry Conlons selvbiografi "Proved Innocent".

Medvirkende:
Daniel Day-LewisGerry Conlon
Emma ThompsonGareth Peirce
Pete PostlethwaiteGuiseppe Conlon
John LynchPaul Hill
Mark SheppardPaddy Armstrong
Beatie EdneyCarole Richardson
Corin RedgraveRobert Dixon
Daniel Masseyanklager
John BenfieldBarker, overordnet fængselsbetjent
Saffron Burrowspige i kollektiv
Tom Wilkinson?

 

Jeres 20 favoritter:
The Phantom of the Opera
Emma
The Lord of the Rings: The Two Towers
Pearl Harbor
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
North by Northwest
Harry Potter and the Chamber of Secrets
The Magdalene Sisters
Batman Begins
The Lord of the Rings: The Return of the King
Starship Troopers
Picnic at Hanging Rock
Ladyhawke
Where Eagles Dare
2001: A Space Odyssey
Twelfth Night, or What You Will
Y tu mamá también
The Full Monty
Shakespeare in Love
Bridget Jones´s Diary


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2018 filmdatabase.dk